Elbiler til børn

Elbiler til børn er det perfekte legetøj til børn med lysten til spændende leg. Elbiler til børn kategoriseres efter 0-2 år, 3-4 år og 5-8 år. Se hvem der sælger dem her.

Udvalgte Elbiler til børn

Mercedes ML350 12V elbil
Se prisen her
Azeno buffalo elbil i blå
Se prisen her
Mercedes S63 12V i pink
Se prisen her
Blå adventure4X 12v elbil
Se prisen her
Elmotorcykel - Politi
Se prisen her
Rød Mini Cooper elbil
Se prisen her

Netbutikker der sælger Elbiler til børn

9,2 via TrustPilot
MMaction.dk
MMaction sælger både legetøj og gadgets til alle aldre. MMaction har eksisteret siden 2002 og tilbyder gratis afhentning i Slagelse
 • Fragt: 40 kr
 • Leveringstid: 1 hverdage
 • E-mærket
9,0 via TrustPilot
Only 4 Kids
Only4kids.dk har et kæmpe stort udvalg af legetøj både inde og ude.
 • Gratis fragt
 • Leveringstid: 2 hverdage
8,9 via TrustPilot
Eurotoys
Legetøjsbutik der sælger mærkevarer som Lego, Bruder, Sylvanian Families, Star Wars og mere.
 • Fragt: Ukendt
 • Leveringstid: Ukendt
8,8 via TrustPilot
Coop
En af Danmarks største supermarkedskæder sælger også legetøj online. Stort udvalg af legetøj og specielle priser til medlemmer.
 • Fragt: 39 kr
 • Leveringstid: 3 hverdage
7,4 via TrustPilot
Jollyroom
Jollyroom er en kæmpe webshop med legetøj, babyudstyr, sko og barnevogne. Sælger bandt andet Star Wars, Brio, Nerf og Lego
 • Fragt: 49 kr
 • Leveringstid: 4 hverdage
4,8 via TrustPilot
NetCentret
Netcentret er egentlig ikke så meget en traditionel legetøjsbutik, men mere en gadget butik. Meget blandet sortiment
 • Fragt: 29 kr
 • Leveringstid: 3 hverdage
 • Fri fragt ved: 599 kr

Elbiler er et populært udelegetøj

Elbiler til børn er et fantastisk legetøj, som kan være sjov for både børn og forældre. Elbiler gør legen mere realistisk end ved helt almindelige biler uden mulighed for at køre ved hjælp af et batteri.

Elbiler kommer i en stor variation af modeller og størrelser hvilket ikke er de eneste parametre, du bør forholde dig til. For at gøre hele søgeprocessen lettere, har vi lavet denne dybdegående vejledning, så du har lidt nemmere ved at finde en elbil, som passer til dit barns behov og ønsker.

Elbiler er både for piger og drenge

Heldigvis findes der elbiler til både piger og drenge. Elbiler er blevet mere og mere populære over de seneste år, hvilket har gjort markedet for elbiler meget mere interessante for producenterne, hvilket kommer os som forbrugere til gavn, da udvalget bliver både større og bedre.

Elbilerne kommer i mange forskellige typer og farver, så det vil undre os meget, hvis ikke der findes en elbil på markedet, som matcher dit barns ønsker og behov.

Hvad skal du holde øje med, når du skal købe en elbil til dit barn?

Som nævnt, er der en lang række af parametre, som du bør tage i betragtning, når du skal ud og købe en elbil til dit barn. For der dukker rigtig mange spørgsmål op, når du først har besluttet dig for, at dit barn skal have en elbil.

Hvordan skal den se ud? Skal den være af en bestemt type? Skal den være kendt fra dit barns yndlingsprogram og hvor stor skal den være?

Formålet med elbilen er, at dit barn har det sjovt, og på samme måde føler sig sikker. Nogle elbiler kommer med en fjernstyret fjernbetjening, så du kan overtage kontrollen fra dit barn, sæt der skulle ske noget uventet.

Elbil til udendørs brug

Elbilerne kommer med forskellige størrelser af batterier, og hvilken størrelse I skal købe, afhænger meget af barnets oplevelse af fart. Elbilerne kommer ofte med et batteri i størrelsen 6 volt, 12 volt eller 24 volt. Jo større batteriet er ift. bilens størrelse og vægt, jo hurtigere kan bilen køre.

Antal volt kontra antal kilometer i timen

Der er stor forskel på antal af volt i batteriet og hvor hurtigt elbilen kan køre. Nedenfor har vi listet, hvor hurtig en elbil kan køre med den givne mængde volt tilgængelig:

 • Elbil med 6 volt: 3,5 km/t
 • Elbil med 12 volt: 5 km/t
 • Elbil med 24 volt: 7 km/t
Nogle af elbilerne med 24 volt kan presset helt op på 9,5 km/t. Det afgørende er vægten af elbilen, barnets vægt og underlaget.

Nedenfor har vi givet vores overvejelser over hvilke parametre I skal fokusere på, når i leder efter en elbil til jeres dreng eller pige. Forhåbentlig vil I komme lidt tættere på jeres næste køb.

Elbil til børn i alderen 0-2 år

Børn i alderen 0-2 år er stadig i fasen af deres liv, hvor de udvikler deres motoriske færdigheder. Derfor er det mest vigtige parameter, at elbilen er bygget til et barn i denne alder ift. sikkerheden. De fleste elbiler til børn i alderen op til 2 år, er bygget sådan, at de maksimalt kan køre 3 kilometer i timen.

Derudover, er elbilerne også designet med en bred vifte af specialfunktioner såsom bløde og støttende sæder og et fjernstyret kontroller. Med den fjernstyrede fjernbetjening, kan du hurtigt overtage styringen af elbilen, hvis elbilen er på vej i den forkerte retning.

Elbilerne beregnet til børn i den helt lave alder, er oftest kun installeret med én pedal hvorimod elbiler til større børn har flere pedaler med flere hastighedsindstillinger. Som nævnt, skal du være opmærksom på, om der er en fjernstyret fjernbetjening med. Fjernbetjeningen er et must, da det er en nødvendig sikkerhedsforanstaltning for dit barn.

Elbiler til børn i alderen 0-2 år er som regel egnet til brug inden i hjemmet. I denne sammenhæng er det anbefalingsværdigt, at sørge for, at der kun køres på gulvtæpper, da I ellers risikerer at forvolde skade på eksempelvis trægulv.

Hvis elbilen har en række indstillinger, er det også vigtigt, at I har I har sikret jer, at indstillingerne står det til det rigtige. Er der to børn i huset, kan der godt være forskel på hvordan og hvorledes bilen skal køre.

Er du fortsat bekymret for, om hvorvidt en elbil er noget for din dreng eller pige, så kan det være, at et stykke sporet legetøj er noget for jer. Et sporet stykke legetøj kan være et tog, lastbiler eller biler, som kører på et lagt spor. Det giver ikke så meget variation af “ruten”, men det er heller ikke altid nødvendigt på de helt små børn.

Elbil til børn i alderen 3-5 år

De flest børn mellem 3 og 5 år har udviklet deres motoriske færdigheder og reflekser. Det gør dem mere egnede til selv at betjene og styre elbilen. Elbilerne til børn mellem 3 og 5 år, er modsat elbilerne til de yngre børn, bygget med et kraftigere batteri, så elbilen kan køre op mod 10 kilometer i timen.

Elbilernes udseende begynder også at være mere detaljeret, hvor karrosseriet oftest er der hvor designet virkelig har fået et nyk op.

Elbil til udendørs brug

Hvor elbilerne til de yngste ikke er egnet til udendørs brug, er elbiler til børn i alderen 3-5 år beregnet til, at skulle kunne køre udenfor på fliser og nogle af dem også på græs og i et fladt skovterræn. Nogle af elbilerne er faktisk så godt lavet, at de kan holde til at køre i mudder og sand. Det kræver selvfølgelig noget mere rengøring, men det er let klaret med en vandslange i indkørslen.

De fleste større elbiler kommer også med ekstraudstyr i form af en radio, realistiske billyde og både bremser og speeder. Alt i alt giver ekstraudstyret, størrelsen og udseendet af elbilen en nærmest identisk oplevelse af at køre i en rigtig bil. De større modeller har plads til en ekstra passager, så føreren af bilen kan få en ven eller bror/søster med ud på en køretur.

Hvor hurtig skal elbilen til et barn på 3 køre?

Dette er et rigtig godt spørgsmål. Her hos Legetøjsiden kunne vi ikke finde frem til et endegyldigt niveau, som vi synes er perfekt. Vi kunne dog blive enige om, at det i sidste ende afhænger af barnet og dets evner. 6 volt er tilstrækkeligt for de yngste, hvorimod det godt kan være, at et barn på 5 år og ældre skal i en elbil med et 12 eller 24 volts batteri.

Størstedelen af elbilerne på markedet er med enten 12 volt eller 24 volt. Så er spørgsmålet bare, hvordan skal elbilen se ud?

Elbil til børn i alderen 5-8 år

Jo ældre børnene bliver, jo mere avanceret bliver elbilerne. Elbilerne begynder at ligne rigtige biler mere og mere. Kig blot rundt på nogle af de webshops vi har nævnt på listen over forhandelere - de ligner virkelige biler. De begynder også at have nogle funktioner, såsom flere gear og en anderledes styring, der ligner styringen i rigtige biler samt speeder- og gaspedal.

Udseendet af bilerne er til denne aldersgruppe også markant påvirket af kendte bilers udseende såsom Mercedes og Farrari.

Vi anbefaler helt klart, at I kigger på nogle modeller med minimum 24 volt, da legetøjet ellers hurtigt går hen og bliver uinteressant, der der simpelthen ikke sker nok med 5 km/t.

Udover den øgede fart, er elbilerne også bedre egnet til at køre på anderledes underlag end elbilerne til de helt små er. Det giver god mening i takt med, at indkørslen og forhaven ikke længere er stor eller spændende nok for børnene.

Hold øje med, om hvorvidt der stadig findes fjernstyrede fjernbetjeninger med til modellen, da dette er en funktion som nogle af modellerne ikke har med længere i og med, at de er beregnet til ældre og ansvarsbevidste børn.

Elbil er alt i alt et sjovt stykke legetøj

Det sidste råd vi vil give jer er, at være realistiske omkring valget af elbil. Vokser jeres barn meget for tiden, er det måske ikke tidspunktet at købe en elbil, da han/hun simpelthen vil vokse sig for stor til at bruge bilen.

I samme åndedrag vil vi sige, at en elbil er genial som et stykke legetøj til den førstefødte, hvor legetøjet efterfølgende kan gå i arv til søsteren eller broderen. Ellers vil vi slutte af med at sige, at vi håber at vores råd har været jer til gavn. Hvis ikke, så håber vi i hvert fald, at det har sat gang i jeres tanker omkring en elbil, og om hvorvidt det kunne være et interessant stykke legetøj til jeres barn.

Elbiler til børn bliver mere og mere populære

Børn elsker elbiler, og det kan vi rigtig godt forstå! Elbilerne er sjove for børnene at køre på samtidig med, at de naturligvis kører med en kontrolleret hastighed. Elbilerne er designet til at ligne rigtige biler, så børnene får følelsen af, at de rent faktisk er ude og køre i en rigtig bil. Der er efterhånden et kæmpe udvalg af elbiler til børn - både på internettet og ude i de fysiske butikker.

elbiler til børn

Elbilerne er nemme at styre

I og med at det er børn der skal lege i elbilerne, er de som oftest designet med en enkelt pedal til fremdrift. Batteriet på elbilen er som regel 6, 12 eller 24 volts batteri.

Udover at elbilen kan køre, så har børnene også glæde af eksempelvis lys og lyde. Nogle elbiler er lavet som politibiler, hvor der naturligvis skal være en sirene, som børnene kan lege med.

Modeller til mere end ét barn

Nogle af elbilerne er lavet sådan, at der er mulighed for, at barnet kan have en ekstra passager med i bilen. Den ekstra plads er ideel til jer, der har to børn eller ofte legekammerater på besøg.

Elbilerne er designet til både at være sikre og sjove på samme tid. Hvor hurtigt elbilen kører, afhænger meget af modellen og størrelsen på barnet. Som regel kan elbilerne ikke køre hurtigere, end I som forældre kan følge med til. Det kontrollerede tempo er en kæmpe faktor ift. barnets sikkerhed, og er bestemt noget I skal forholde jer til, når i køber en elbil til jeres barn.