9 gaveideer til børn, som ikke er legetøj

Træt af at give de samme gaver år efter år til dine børn? Det kan være svært at blive ved med at finde nyt legetøj til fødselsdagen, adventsgaver og juleaften. Her hos Legetøjsiden har vi tænkt ud af boksen, og har lavet denne liste med ideer til en anderledes gave.

Gaveideer til børn som ikke er legetøj

Du er uden tvivl bekendt med eksemplerne, men mange gange fra en anden kontekst. Når man tænker fødselsdagsgaver og julegaver, så er det oftest tøj eller legetøj. Vi love dig, at hverken tøj eller bamser indgår i de gaveideer vi har samlet her.

Medlemskab

Gaven kan ses som en oplevelse for hele familien. Et medlemsskab til eksempelvis zoologisk have, museer eller måske byens lokale fodboldhold, hvor far kan kan tage sønnike eller datter med ind til fodbold.

Aktiviteter/oplevelser til børn

En tur i biografen med popcorn og sodavand, en tur ud og bowle, spille minigolf eller måske en tur til Tyskland for at købe nye rationer af slik og sodavand.

Opskrifter

Lidt fælles hygge omkring gryderne er sjældent noget børnene holder af. Vi skal passe på hvad vi siger, for vi elskede selv at lave mad som børn - men hvis situationen er den, at børnene ikke er så meget for at lave mad, kunne I give dem en invitation til at lave familiepizza eller måske pizzasnegle over spisebordet en aften.

Rent praktisk kunne det være en invitation samt en dato. Alt hvad I skal sørge for, er at der er fundet en opskrift, ingredienserne er købt (gerne mange forskellige slags, så det er lidt ekstra spændende) og en tændt ovn eller kogeplade.

Klippekort

Det er altid interessant med et klippekort (de fleste glemmer at få dem brugt) - det er dog ikke målet med denne gave. Et klippekort kunne være 10 støvsugninger eller måske 12 klip til et filmaften i løbet af året, hvor restriktionen er 1. om måneden, blot for at sikre, at I ikke skal bruge den førstkommende uge på at se film.

Det vil nok blive en anelse for hårdt.

Bøger

I perioden hvor Harry Potter var på det højeste, var det meget fedt, at kunne sige, at man havde læst bøgerne. Bøgerne tager nogle gange lidt længere tid at læse end hvad perioden man kan låne en bog på bibliotekets er. Desuden kan bogen ikke blive stående på bogreolen derhjemme. Derfor… bøger er også en mulighed :-)

Snacks

Det er ikke kun onkel Poul, som kan lide snacks og småkager i fødselsdagsgave eller julegave. Lav nogle godter til barnet/børnene, pak dem ind og nyd synet af dem pakke dem op.

Puslespil

Puslespil er altid en god aktivitet at bringe på banen. Første gang er det bare spændende at samle puslespillet - efterfølgende kan man gøre det til en konkurrence at samle det hurtigere og hurtigere.

Restaurantbesøg

Hvorfor ikke invitere dine børn ud på et restaurantbesøg? Måske ligger der en restaurant i området, som er kendt for et eller andet. Måske Danmarks største wienerschnitzel?

Abonnement

Holder dine børn af at læse? Måske et abonnement på et magasin eller blad kunne være interessant? Nedenfor kan du se nogle eksempler:

 1. Anders And & Co
 2. Anders And Classic
 3. Anders And Junior
 4. Barbie
 5. Basserne
 6. Frost
 7. Goal
 8. LEGO Friends
 9. LEGO Ninjago
 10. LEGO Star Wars
 11. LEGO Nexo Knights
 12. Olivia
 13. Prinsesser
 14. Sofia den Første
 15. TOPModel
 16. Ultimate Spider-man
 17. Wendy
Nyeste artikler
Opret bruger
Nyeste debatsvar
Populært legetøj
Nyeste debatindlæg