Kopilegetøj kan være farligt at lege med

Det kan være fristende at besøge en hjemmeside, hvor forhandlerne kan sende varer fra asien til en femtedel af prisen. Der der bare den hage, at du løber en risiko med dit barns helbred, når du køber kopilegetøj

NERF guns kan godt blive farlige at lege med

I modsætning til rigtig mange andre slags legetøj, så har NERF guns formået at bevare sin popularitet hos både unge og voksne.

NERF guns er et skydevåben, og vi synes, at legetøjet er rigtig god til at inddrage i denne artikel, da mange nok tænker “skydevåben er farlige for børn at lege med, uanset om de er beregnet til det eller ej”.

I en rapport publiceret i BMJ Case Reports-journalen, har en række læger redegjort for, at der kommer en række tilskadekommende børn ind på hospitalerne, hvor NERF guns direkte har været årsagen til skaden.

Børn kommer til skade hele tiden, og skaderne sker også pga. legetøj, der ikke kan skyde skumgummikugler.

De tilskadekommende havde leget med kopier af NERF gun ammunition

Lægerne noterer i rapporten, at de tilskadekommende børn, havde leget med NERF guns hvor kopier af skuddene havde været brugt.

Det vil altså sige, at børnene har leget med de orignale NERF guns, mens forældrene har købt kopier af kuglerne/pilene, for sikkert at spare et par hundrede kroner.

Kopierne er lavet af et hårdere stykke plast og har en mere stiv konstruktion af kuglerne, så det er muligt for dem at flyve hurtigere og længere end de originale NERF kugler.

Det giver sig selv, at jo hurtigere sådan en kugle kan flyve, jo større skade kan den forvolde på personer og genstande.

Mangel på beskyttelse er også et problem

Lægerne skriver ligeledes, at skaderne er sket på børn, der ikke har været tilstrækkeligt beskyttet med masker. Uanset hvad, så kan en flyvende projektil gøre skade og især i øjet, hvor vi allerede er meget udsatte i sådanne situationer.

Så kombinationen af hårdere NERF kugler og manglende beskyttelse, øger risikoen for, at dit eller dine børn kommer til skade, når de leger med NERF guns.

Hvad kan du gøre som forældre?

Først og fremmest er det en god idé at sikre, at børnene har forstået hvilken skade de kan forvolde andre, hvis det er de affyrer deres NERF-pistol mod en anden person.

Derudover kan du undlade at modificere børnenes NERF guns, så de ikke kan skyde så hårdt, og undlade at købe kopikugler, da det nærmest er ensbetydende med en for farlig leg for både børn og voksne.

... og så kan du naturligvis tage dette eksempel på et brug af kopilegetøj, hvor det rent faktisk går galt, og så overveje om ikke det er pengene værd, at købe legetøjet hos en dansk forhandler, hvor legetøjet er blevet godkendt til salg og leg.

Nyeste artikler
Opret bruger
Nyeste debatsvar
Populært legetøj
Nyeste debatindlæg