Legekøkken

Et legekøkken er stedet hvor børn har mulighed for at bruge deres fantasi til at lave fantastiske retter med legetøjsmad til familie, venner, dukker og mange flere.

Udvalgte Legekøkken

Le Toy Van køkken
Se prisen her
Kidkraft legekøkken i træ
Se prisen her
Stort luksus legekøkken i træ med tilbehør
Se prisen her
Professionelt lignenede kaffemaskine
Se prisen her
Plum interaktive legekøkken i træ
Se prisen her
Dobbeltsidet legekøkken
Se prisen her

Netbutikker der sælger Legekøkken

9,9 via TrustPilot
Barnets Verden
Nok et af de bedst ratede butikker der sælger legetøj online i danmark. Ekstraordinær kundeservice.
 • Fragt: 29 kr
 • Leveringstid: 3 hverdage
 • Fri fragt ved: 499 kr
9,8 via TrustPilot
Legebutikken
Legebutikken er en ret populær webshop der primært sælger legetøj og udstyr til børn
 • Fragt: 29 kr
 • Leveringstid: 2 hverdage
 • Fri fragt ved: 799 kr
9,8 via TrustPilot
Olisan
Olisan sælger legetøj og interiør til børn. Stort udvalg af nøje udvalg legetøj og butikken har en af de bedste TrustPilot profiler på liste
 • Fragt: 39 kr
 • Leveringstid: 2 hverdage
 • Fri fragt ved: 39 kr
9,7 via TrustPilot
Lirum Larum Leg
En større webshop med meget forskellige legetøj til 0-10 år, men også indretning til børneværelset.
 • Fragt: 39 kr
 • Leveringstid: ukendt
 • Fri fragt ved: 999 kr
9,6 via TrustPilot
Lege Akademiet
Legeakademiet sælger legetøj der er garanteret af god kvalitet.
 • Fragt: 39 kr
 • Leveringstid: 2 hverdage
 • Fri fragt ved: 499 kr
 • E-mærket
9,2 via TrustPilot
BabyToys.dk
Hos Babytoys går man meget op i kvalitet og tilfredse kunder. Alle varer er nøje udvalgt efter dets kvalitet.
 • Fragt: 29 kr
 • Leveringstid: 2 hverdage
 • Fri fragt ved: 500 kr
9,2 via TrustPilot
MMaction.dk
MMaction sælger både legetøj og gadgets til alle aldre. MMaction har eksisteret siden 2002 og tilbyder gratis afhentning i Slagelse
 • Fragt: 40 kr
 • Leveringstid: 1 hverdage
 • E-mærket
9,0 via TrustPilot
Only 4 Kids
Only4kids.dk har et kæmpe stort udvalg af legetøj både inde og ude.
 • Gratis fragt
 • Leveringstid: 2 hverdage
8,9 via TrustPilot
Eurotoys
Legetøjsbutik der sælger mærkevarer som Lego, Bruder, Sylvanian Families, Star Wars og mere.
 • Fragt: Ukendt
 • Leveringstid: Ukendt
8,8 via TrustPilot
Coop
En af Danmarks største supermarkedskæder sælger også legetøj online. Stort udvalg af legetøj og specielle priser til medlemmer.
 • Fragt: 39 kr
 • Leveringstid: 3 hverdage
7,4 via TrustPilot
Jollyroom
Jollyroom er en kæmpe webshop med legetøj, babyudstyr, sko og barnevogne. Sælger bandt andet Star Wars, Brio, Nerf og Lego
 • Fragt: 49 kr
 • Leveringstid: 4 hverdage
5,4 via TrustPilot
Bilka
En af Danmarks største varehusforretninger har størstedelen af udvalget online. Ofte store rabatter på kendte legetøjsmærker som f.eks LEGO
 • Fragt: 39 kr
 • Leveringstid: ukendt
 • Fri fragt ved: 1000 kr
 • E-mærket

Legekøkkener er blevet utrolig populære hos rigtig mange børn og med god grund. Børn elsker at lege at de laver mad og serverer det for resten af familien.

Et legekøkken er stedet hvor børn har mulighed for at bruge deres fantasi til at lave fantastiske retter med legetøjsmad til familiemedlemmerne, venner, søskende, dukker og mange flere.

Børn elsker at imitere jer som forældre, og da det ikke går at lade dem stå og kokkerere mad på et rigtigt komfur, er et legekøkken det perfekte supplement.

Det fantastisk ved et legekøkken er, at børnenes fantasi får frit spil, og kendskabet til køkkenets funktioner bliver stille og roligt noget, som børnene forstår meningen med. Eksempelvis skal lågen til ovnen åbnes inden at pizzaer kan blive sat ind, gryderne skal stå på kogepladerne og hænderne skal vaskes når de er beskidte.

Legekøkken til børn

Det kan godt være, at et rigtigt køkken ikke er nogen billig investering, men et legekøkken til børn er altså ikke i samme prisniveau - heldigvis. Mange af delene til et legekøkken kan fås for småpenge, og hvem siger, at I behøver at købe samtlige dele i et køkken i første omgang.

Legekøkkenerne findes i rigtig mange forskellige farver og størrelser, så der er noget til enhver smag. Bor I en smule trangt, findes der modeller, som ikke indtager så meget plads.

Vi synes i hvert fald, at et legekøkken til børn er en rigtig god investering i børnenes leg kombineret med nogle sjove indlæringsmuligheder.

Supermarked og boder

Hos nogle forhandlere er det muligt at købe en lille bod, som børnene kan sælge deres mad fra. Det kan være alt fra lemonade til en saftig bøf eller måske en fisk. Boderne indeholder som regel en række kasser, så børnene har mulighed for at sælge flere slags mad på én gang.

En af de rigtig gode ting ved en madbod er, at børnene selv kan få lov at organisere hvordan maden skal stå. Det giver dem mulighed for at prøve mange ting af, uden at det betyder, at I som forældre skal rundt og rydde op i skabe og skuffer - hvis det var der “salgene” skete fra.

Gode grunde til, at dine børn skal lege med et legekøkken

Nogle gange kræver det lidt mere end blot et par billeder og nogle linjers tekst. Vi har derfor prøvet at uddybe nogle af fordelene ved at børn leger med et legekøkken. Nogle af punkterne kommer nok ikke som en overraskelse - andre gør måske? :-)

Legekøkkener kan booste jeres barns sociale færdigheder

En af de helt store fordele ved et legekøkken er, at børnene ikke kun får lov at lave mad, de får også trænet noget helt essentielt i deres liv, nemlig deres sociale færdigheder.

Har jeres barn en ven eller veninde på besøg, er legekøkken et fantastisk stykke legetøj til en forenet leg, hvor børnene kan arbejde sammen om at kokkere noget lækker mad. Det kan være, at de skiftes til at stå og holde øje med bøffen på kogepladen, og den anden står og skærer grøntsager. Dette er noget de helt selv finder ud af, da legekøkkenerne som regel ikke kommer med et utal af kogeplader og køleskabe (hvilket giver god mening). De er simpelthen nødt til at skiftes til de forskellige ting.

Træning af ordforrådet

Ligesom med så mange andre aktiviteter, så får børnene mulighed for at træne deres ordforråd. Vi prøver så vidt muligt selv, at få inkorporeret træning af ordforrådet når vi leger med børnene, og står de og laver mad, er det ikke uhørt at børnene står og snakker imens.

Hvis I i ny og næ er med til at lege i køkkenet, har I rig mulighed for at fokusere på at nævne navnene på delene i køkkenet: kniv, gaffel, ske, tallerken, gryde, kogeplade, køkken, køleskab, vand, brød, gulerod, agurk, fryser, håndtag, grydeske, emhætte, ovn, bage, bagning, varm, kold, tørt, vådt, krydderurter, vaske op, tørre af, anrette og meget mere.

Løsningsorienteret leg

Sådan et fint ord kræver vidst en forklaring. Det er muligt at arbejde med barnets færdigheder og forståelse for, at ikke alle ting kan være/passe hvorend det placeres.

Eksempelvis er det ikke muligt at stoppe alt ind i køleskabet, uden at der er en smule orden på hvordan det forrige mad er blevet placeret.

Det giver god mening for os voksne, når vi står og kigger ind i køleskabet, men det er også noget vi har trænet i rigtig mange år. For børnene er det helt nyt. De er nødt til at finde ud af, hvordan og hvorledes man gør, så alle ting kan være inde i køleskabet.

At lære farver og tal at kende

Leg er en god måde at lære børn forskellen på farver og tal samt formålet med disse. Ikke alle er lige begejstrede for at lære børnene op i diverse ting fra de er helt små, men alligevel er det svært ikke at prøve sig lidt ad, når børnene laver mad i deres legekøkken.

At kunne tælle og kende forskel på farver er essentielt i rigtig mange sammenhænge - vi snakker ikke om, at de skal kunne analysere et impressionistisk maleri eller løse en andengradsligning - vi snakker blot om, at det er godt at kunne de mest basale ting, når det kommer til farver og tal.

Det bedste eksempel er ift. tal og optælling. Der er som regel flere knive og gafler end der er bøffer, så I kan prøve at starte med at tælle dem stille og roligt - viser jeres barn interesse, kan det være at I skal prøve igen, hvor i tæller sammen. Efter noget tid, kan det være at han eller hun selv står og tæller, uden at du er med på sidelinjen.

Et legekøkken er en god måde at fjerne opmærksomheden fra tablets

Vi lever i en tidsalder, hvor tablets og smartphones fylder mere og mere i vores børns liv. For at afholde børnene fra flere timer med disse digitale “vidundere”, har vi faktisk fundet ud af, at et legekøkken af og til kan fjerne børnenes opmærksomhed fra deres tablet eller smartphone.

Vi har i hvert fald haft god succes med at have et legekøkken i rummet. Det er også lidt nemmere for børnene at lege med, når de har en ven på besøg eller leger med sin bror eller søster - for så mange fingre kan der heller ikke være på skærmen af en smartphone.