6 Must-haves til børneværelset

Legetøj er et must have til børn, ikke mindst så de kan underholdes. Men legetøj er også meget andet end blot underholdning og fornøjelse.

Legetøj kan i højere grad bruges til at stimulere, styrke, udfordre og ikke mindst udvikle dit barn. Der findes ingen grænser for den læring som vores børn kan opnå i de stunder, de bruger sammen med deres legetøj.

I dag findes der oceaner af muligheder når det kommer til valget af legetøj. Det kan være et svært valg og endnu svære som forældre at overskue, hvad der skal have plads på børneværelset.

Derfor har vi, for at gøre det lidt nemmere for dig, samlet seks must haves, som er helt uundværlige på børneværelset. Vi har taget udgangspunkt i et par ældre varianter, som bare aldrig går af mode, og kommer med anbefalinger til et par nye legetøjsvarianter, der på rekordtid har vundet flere småbørns hjerter.

1. Legekøkken – En social leg for hele familie

Et legekøkken går bare aldrig af mode. Det fås i mange forskellige materialer former og farver. Et legekøkken er ideelt til dit barn når det er mellem 1-3 år. Som 1-årig vil dit barn kunne bruge legekøkkenet som et aktivitetscenter, hvor alle knapper og låger skal berøres.

Når dit barn når 2 års alderen eller ældre, vil det naturligt begynde at kunne flere og flere ting selv, og vil have brug for at blive udfordret.

Her er et legekøkken en rigtig god idé da barnet vil have mulighed for at lege sammen med mor og far og servere legemad til kaffen. Det vil være helt essentielt, hvis legekøkkenet kan få plads i nærheden af det rigtige køkken, så forældre og barn får mulighed for at være mere sammen.

Et legekøkken giver dig som forælder mange muligheder for at hjælpe dit barns udvikling på vej. Legekøkkenet kan være med til at styrke barnets sproglige egenskaber, når du som forælder sætter ord på køkkenværktøj samt diverse legemadvarer.

Når dit barn når 3 års alderen, vil han eller hun være i stand til at kunne tale om, hvad der skal laves i køkkenet. Børn vil også kunne lege i køkkenet sammen med en ven, hvilket kan være med til at styrke dit barns evne til at begå sig socialt. Et legekøkken kan findes på både drenge og pigeværelser, her er det udelukkende fantasien, der sætter grænser.

Legekøkkenet giver dit barn en unik mulighed for at forstå, hvad der sker i det virkelige køkken fra en tidlig alder og vække interessen for mad og madlavning generelt. Til legekøkkenet fås mange forskellige udgaver af legemad, her er den variant med velcro varmt anbefalet. Når dit barn skal lære at skære eller hive maden fra hinanden og sætte den rigtigt sammen igen, styrkes motorikken.

2. BRIO – Trælegetøjet man aldrig bliver træt af

BRIO er en klassiker. Når man siger BRIO siger man automatisk legetøj af god kvalitet, som er indbegrebet af nostalgi. BRIO har længe været anerkendt legetøj i mange danske hjem og derfor forslår vi også, hvis ikke dit barn allerede har legetøj fra BRIO, at der bør findes plads på børneværelset.

BRIO er nok allermest kendt for deres klassiske togbaner af træ med de tilhørende små tog, men også i den grad for deres trækdyr af træ og deres udgave af det populære legekøkken. Der er rigtig mange fordele ved legetøj fra BRIO, ikke mindst har dit barn mulighed for at blive udfordret og styrket, men trælegetøj holder sig også langt bedre og længere end så meget andet legetøj.

Legetøj fra BRIO er primært produceret af træ, som er et meget naturligt og holdbart materiale. Trælegetøj fra BRIO BRIO er ligeledes ideelt for dig, som vil sikre at dit barn kan lege trygt med legetøj uden skadelige stoffer.

BRIO er heller ikke nødvendigvis alders bestemt, det behøver det i hvert fald ikke at være. Dit barn har sikkert fantasien til selv at skabe nye lege med de mange muligheder som BRIO legetøjet tilbyder, her er der absolut ingen grænser.

Til de små findes der puttekasser, så de kan styrke deres viden omkring farver og former, mens der til de større børn eksempelvis også findes BRIO labyrinten, som længe har været en stor succes. Her holdes børnene beskæftiget samtidig med, at de både testes på deres tålmodighed og udfordres på koncentrationsevnen.

Når labyrintspillet benyttes, handler det om at undgå at kuglen falder i hul, før den er igennem banen, her vil dit barns reaktionsevne i højere grad udvikles. Læs mere om BRIO på deres egen hjemmeside.

3. LEGO – Inspirerer og udvikler dit barn

LEGO er populært blandt alle børn og fås i dag i så mange varianter, at det sommetider kan være svært at vælge til og fra. Men det behøver du heller ikke.

Det unikke stykke plastlegetøj findes til både piger og drenge og når det første stykke LEGO er købt, vil det blive et samleobjekt gennem barnets opvækst.

Der findes yderligere mange fordele ved leg med LEGO, når dit barn leger med LEGO, kan det nemlig være med til at træne fin- og fingermotorikken.

LEGO legetøj inspirerer dit barn og udvikler fantasien, ved at der hele tiden er nye muligheder for, hvordan klodserne kan samles. Her er intet regelsæt, så at lege med LEGO vil altid være sjovt for dit barn, så længe, at fantasien får lov at flyde frit.

LEGO er ideelt til både at styrke dit barns synssans, følesans og høresans og du vil nemt som forældre kunne deltage i legen og bygge LEGO tårne – på den måde vil også barnets forståelse for samarbejde i højere grad styrkes.

Med LEGO vil dit barn også på længere sigt kunne opbygge en større tro på sig selv, når de opdager at det med tiden bliver lettere og lettere at bygge store og mere avanceret kreationer. Læs mere på LEGO.com - Eller se f.eks PixiZoo hvor du kan købe Lego legetøj

4. Paw Patrol – Tag på eventyr med Ryder og alle hundevennerne

Paw Patrol er på rekordtid blevet så populært, at det i en eller anden variant findes på legeværelser hos børn der er omkring 2-3 år.

Paw Patrol er kendt fra tv, hvor mange børn sidder foran skærmen og følger med i hundenes liv. Paw Patrol er for både piger og drenge og handler om 6 heltemodige hundehvalpe, politihunden Chase, brandhunden Marshall, skraldehunden Rocky, junglehunden Rubble, redder hunden Zuma og Skye som kan flyve. De ledes alle af 10-årige Ryder, som er et lille IT-geni.

De heltemodige hundehvalpe har hver deres ”hundeevne” og de er alle klar til enhver redningsaktion. Paw Patrol hundene står altid klar til at redde dagen. Hvis borgerne i byen er i fare, rykker alle hundene ud og hjælper til og udfolder deres evner. Selvom hundepatruljen stort set altid har en redningsaktion de må klare, har de aldrig for travlt til sjov og leg.

Paw Patrol figurerne fås i mange forskellige udgaver, både som plast og plys variant. Paw Patrol fås også som print på tøj. Når dit barn følger med i serien om hundepatruljen, vil det automatisk styrke interessen, for at kunne lege med figurerne selv.

Når der leges med figurerne, er det igen fantasien der sætter grænser, og dit barn vil helt sikkert tage på sit helt eget eventyr i selskab med de søde hundehvalpe. Når du køber en af hunvennerne fra hundepatruljen, vil der med hver enkelt medfølge et emblem, som dit barn kan sætte på tøjet, så de uden de store problemer kan leve sig helt ind i legen.

Paw Patrol er den type legetøj, der fungerer som samleobjekter, der går sport i at anskaffe sig alle hundehvalpene, for først når alle hunde er samlet er legen helt komplet.

5. Wheely Bug – Unik oplevelse for de små

Er den populære udvikling af den almindelige gåvogn, som er et must have for de mindre børn. Wheely Bug kan være med til at give dit barn en unik oplevelse, da de ved hjælp af gåvognen vil opdage, hvordan det er at kunne bevæge sig i alle retninger.

Wheely Bug vognen kan dreje 360 grader, så den både kan køre bagud, til siden og rundt om sig selv. Derfor er en Wheely Bug helt fantastisk til stimulering af grovmotorikken.

En Wheely Bug fås i 2 forskellige størrelser. Der findes en lille udgave og en stor udgave. Den lille udgave af Wheely Bug vil man typisk være fravokset når man er omkring 2½-3 år da dit barn i den alder, vil have alt for lange ben til at kunne køre optimalt uden at støde mod jorden.

Den store udgave vil dit barn derimod kunne bruge helt til det bliver omkring 5 år. Det vil derfor være op til dig at tage en beslutning om størrelse, alt afhængig af, hvor længe du ønsker, at dit barn skal kunne bruge den.

En Wheely Bug kan fås i mange forskellige udgaver, med forskellige dyr i forskellige farver. Det kan være alt fra de små dyr som en bi eller en mus til de store dyr, som for eksempel en ko eller tiger.

Dit barn har den fordel med en Wheely Bug, at den er ganske svær at vælte på, hvilket gør at du som forælder ikke behøver at være bekymret for at lade barnet udforske den helt på egen hånd.

6. Magformers – Styrker og stimulerer dit barns intelligens

Magformers er et unikt produkt, som giver dit barn mulighed for at udfolde fantasien. Det er magnetiske dele, som er udformet i geometrisk facon og som kan anvendes til at bygge både flade og 3D figurer.

Magformers er et univers helt for sig selv, som består af legetøj med høj intelligens samt legeværdi. Her bliver dit barn i den grad udfordret – en udfordret leg som denne, vil i højere grad styrke dit barns hjerne og evnen til at være selvhjælpende.

Magformers henvender sig til det kreative barn, som elsker at pusle og skabe spændende figurer ved hjælp af deres fantasi, som kun vil vokse yderligere under leg med magformers.

til produktionen af magformers er der sat fokus på at benytte så holdbart et plastmateriale som overhovedet muligt, så man derved sikrer, at alle Magformers magneter bliver inde i de forskellige elementer.

Magformers er for de lidt større børn, da der vil være mindre dele at skulle forholde sig til, men materialets stærke magneter, vil sikre at elementerne altid vil trækkes mod hinanden, så de vil være super lette at holde styr på.

Magformers er det ultimative legetøj at bringe med på ferie, da de fylder ganske lidt og vil kunne underholde rødderne i længere tid af gangen, som for eksempel under en længerevarende køretur.

Nyeste artikler
Opret bruger
Nyeste debatsvar
Populært legetøj
Nyeste debatindlæg