Top 10 legemad og mærker

Legemad er populært af mange årsager. Legeværdien er høj og mulighederne for kreativitet er store. Hvad end legemaden skal bruges i legekøkkenet eller i købmandsbutikken vil det skabe stor glæde. I dette indlæg samler vi 10 populære legemads varer

Udvalgte produkter

Sjove ispinde fra Le Toy Van

Ispinde er populært legemad. Børnene er vilde med dem og dette gør dem til absolut noget af det mest populære legemad her hjemme. Et sæt med ispinde fra franske Le Toy Van, kan man ikke andet end at elske.

Ispindene fra Le Toy Van er alle lavet i træ uden giftige stoffer – hverken i træet eller malingen.

Se prisen her

Frugtkurv

Frugt er sundt. Dette vil du sikkert også gerne signalere til dit barn. I så fald er du ikke den eneste. Legetøjsfrugt er ubetinget det mest populære legemad der findes.

Alt fra bananer til pære, kiwi og ananas er populært.

Man kan enten købe frugten enkelstyks eller som her, købe det i store færdige sæt, med en god blanding af det hele. Skal du gøre det nemt for dig selv, vil en frugtkurv som denne helt sikker skabe glæde ved køkkenlegen.

Frugtkurven fra Magni er lavet i træ og indeholder alt det mest populære frugt – alt sammen lavet med velcro – sammen med kurven medfølger ligeledes en kniv, så barnet nemt og hurtigt kan skære frugten i skiver, inden den serveres – lækkert!

Se prisen her

Hotdogs og hamburgers

Fastfood er populært. Det er knapt så sundt som frugten, men skal der være fest – så lad der være fest! Med et ”hotdog og hamburger sæt fra Hape” går du ikke galt i byen. Sættet giver barnet en enorm legeværdi, da barnet selv kan sammensætte sine burgere og hotdogs som det ønskes! Nemt, sjovt og lige til.

Sammensæt og server burgers til mor, far og resten af familien som de elsker dem! Måske skal burgeren indeholde ost – måske ikke?

Se prisen her

Kagemand

Skal du holde børnefødselsdag? – så vil en kagemand være absolut et must. Dekorér og server den dejlige kage til alle gæsterne – familie, venner og bamser.

Kagemanden er en meget dansk kage og selvfølgelig er det også en dansk virksomhed som står bag designet. Dekorer og kom det ønskede fyld, antal af lys og meget på med den sjove kagemand. Kagemanden har velcro, som gør det muligt for barnet at skære den ud, for nem og hurtig servering!

Kagen vil med stor sandsynlighed skabe en masse glæde og give mange, sjove kvalitetslege-timer.

Se prisen her

Røremaskine

Nu bevæger vi os lige en smule væk fra legemaden. Vi bevæger hos over i legemadstilbehøret og her finder du nok den mest populære af dem alle, nemlig en legetøjs røremaskine. Uanset hvilken kage du skal bage i dit legekøkken kommer du ikke udenom en røremaskine/mixer.

Røremaskinen vil i den grad tilføje legekøkkenet en enorm stor legeværdi, da barnet kan lægge alt sin allerede eksisterende legemad i skålen, mixer og derved servere en dejlig ret – nem og sjovt. Er barnets legemad ikke ved at være sjovt længere, kan du nemt og meget billigt pifte køkkenlegen op, med en røremaskine i træ.

Se prisen her

Brødrister

En brødrister hører også et hvert legekøkken til. Har du endnu ikke en brødrister, bør du vende øjnene mod denne super fine model fra danske MaMaMeMo, hvor du ud over selve brødristeren og får en masse tilbehør med i form af toastbrød, honning, jordbær, æg, ost og pølser!

Brødristeren og dens tilbehør lægger altså op til en masse sjov leg alene, eller med vennerne i legekøkkenet.

Se prisen her

Morgenmad sæt

Man hører altid at morgenmaden er det vigtigste måltid på dagen – og hvorfor skulle det så heller ikke også være det vigtigste legemad barnet kan få?

Med dette morgenmad sæt fra MaMaMeMo får man alt hvad hjertet kan begære, når morgenen og en ny dag står for døren. I sættet kommer 2 skåle, 2 skeer og 2 kopper. Ud over servicen kommer en pakke cornflakes med tilhørende cornflakes, mælkekarton, et æble med velcro samt en lille yoghurt.

Med sættet her får man altså en enorm legeværdi og et færdigt sæt som serdeles egner sig til gave.

Vær dog opmærksom på, at dette sæt er bedst velegnet til børn over 3 år.

Se prisen her

Bestik og køkkengrej

Service er vigtigt for en hver servering. Du skal bruge gryder, røre skeer til at lave maden og selvfølgelig også tallerkener og bestik til at servere den, når den er kokkereret færdigt i dit legekøkken.

Med bestik og køkkengrej fra Hape får du alt hvad du skal bruge for at lave den gode middag og have mulighed for at servere den lækkert og elegant for bamserne, vennerne eller mor og far. Husk altid også at smage maden til med salt og peber – som naturligvis medfølger :-)

Se prisen her

Morgenmadsbakke

Morgenmadspakken fra Plantoys er meget unik. Den er lavet i bæredygtigt og malet i naturlige farver. Sættet indeholder en masse spændende sager såsom toastbrød, pøler, æg, bacon og alt hvad der ellers hører til en lækker luksus brunch søndag formiddag.

Plantoys laver en masse spændende legemad og er specielt kendt for deres bæredygtige og ’sustainable’ tilgang til produktionen.

Plantoys gør en dyd i at passe på vores begrænsede ressourcer på denne jord og sørger altid for, at deres varer produceret med mindst mulig miljøbelastning. Hver gang et stykke legetøj, hvad end det er legemad eller byggeklodser, producerer Plantoys produktet under nogle af de bedste forhold. De har blandt andet en meget skarp politik for, hvordan træbønderne bliver betalt for deres træ, således at de ikke dumpes i pris og derved f.eks. ikke planter nye træer og passer på miljøet.

Går du derfor rigtig meget op i at passe på vores alles dejlige jordklode og gerne vil sørge for, at jorden stadig er et dejligt sted at være om 100 år, så køb legemad fra Plantoys – kvaliteten er i top og bæredygtigheden ligeså.

Se prisen her

Sandwich sæt

Lav store og lækre sandwich i dit legekøkken. Rist brødet på brødristeren, steg kødet på panden, snit salaten, agurkerne og tomaterne og sammensæt en sandwich som du selv ønsker det, med dit yndlingsfyld. Alt legemad for at kunne servere den bedste sandwich medfølger i dette sæt. Alt indholdet kommer i en flot trækasse til servering og opbevaring når der ikke lige leges med det.

Med sandwich sættet fra Melissa & Doug får man virkelig ’value for money’. Dette gælder ikke kun sandwich sættet, men generelt alt legemad fra Melissa & Doug.

Se prisen her

Legemad er populært!

Når du handler legemad er det utrolig vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser om hvilke mærker du vil køre med. Det kan være en god fordel at holde sig til enkelte mærker, da du derved får noget legemad, hvor størrelsesforholdende passer til hinanden.

Køber man f.eks. noget MaMaMeMo legemad og blander dette med Haba, skal man være klar over, at størrelsesforholdende på tingene ikke er helt ens, hvilket måske kan se mærkeligt ud, når en liter mælk er meget større end en baguette.

Børnene tænker måske ikke så meget over det, men det kan være en god idé at tænke over det, hvis man vil gøre sig nogle dybere overvejelser og tanker omkring legekøkken og legemad.

Hvis du ligeledes køber et køleskab fra MaMaMeMo, er det ikke sikkert at legemaden fra Magni vil passe i lågerne og dette vil naturligvis være ærgerligt.

Man skal altså se legemad lidt som det elskede og velkendte Lego, da man ligesom med Lego kan ’bygge på’ med nyt legemad til legekøkkenet.

Når du køber en kasse Lego, ved du at den passer sammen med alt det andet Lego, men den samme standard gælder altså ikke på legemaden. Dette er vigtigt at have i tankerne, når du går efter noget bestemt.

Populære legemad mærker

Der findes rigtig mange mærker af legemad. Der er ofte meget forskel på kvaliteten og produkternes finish. Her vil vi fortælle dig lidt nærmere om nogle af de mest populære legemadsmærker på markedet her hjemme i Danmark.

MaMaMeMo legemad

Vi kommer ikke uden om MaMaMeMo.

Det er heller ikke helt for sjov, at vi har valgt at ligge dem absolut øverst på listen over populære mærker.

MaMaMeMo er nok en af de mest kendte mærker indenfor legekøkkener og legemad her hjemme i Danmark. Årsagen til dette er nok, at de producerer mange små fine stykker legemad, som børnene ofte kender fra supermarkedet.

Dette kan være sjove cornflakes pakker, Mathilde Kakaomælk og Cocio Chokolademælk og mange andre sjove produkter.

Alt legemaden fra dem laves i træ, hvilket giver produkterne god holdbarhed og gør at de ikke går i stykker efter få ganges brug, men at legetøjet kan gå igennem generationer om man vil.

MaMaMeMo er en dansk familieejet virksomhed, beliggende i Jylland.

Magni Legemad

Magni er som MaMaMeMo også en dansk virksomhed. Magni har hovedsæde nær Roskilde, hvor de udvikler alt fra legemad til små metalbiler, drager og meget mere.

Magni’ sortiment rækker bredt, men de har et rigtig stort og flot sortiment af legemad i træ i lækre farver til rigtig skarpe priser.

Magni er blandt de virksomheder i Danmark som går absolut mest op i produkternes sikkerhed. Derfor er Magni’ ejer, Mette en af hovedpersonerne i foreningen for legetøjsbranchen, hvor der fokuseres på udviklende og stimulerende leg igennem gennemtestede og sikre produkter.

Hape Legemad

Hape er blandt verdens største legetøjsproducenter. Hape er rigtig gode på større legemadssæt såsom kaffemaskiner, røremaskiner, køleskabe, legekøkkener og hvad der tilhører.

Har man oplevet Hape’ produkter, vil man opleve produkter i en overdådig kvalitet, hvor der er tænkt over alle detaljer. Alt lige fra emballagen til det færdige produkt er gennemført og rigtig lækkert.

Haba Legemad

Nej, Hape og Haba er ikke det samme :-) Man skulle måske tro, at det var en stavefejl, men den er god nok. Haba er en tysk virksomhed, som er rigtig stærke på legemad og alt muligt andet legetøj i træ.

Haba har en unik serie kaldt BIOFINO, som er legemad i vaskbart stof. Produkterne er super lækre og meget unikke i forhold til alt det andet der findes på markedet.

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den danske webshop Babytoys.dk, som er blandt landet største forhandlere af legemad med mere end 500 forskellige varenumre indenfor legekøkken og legemad.

Babytoys.dk har legemad fra alle ovenstående mærker og mange andre. Tag et kig på Babytoys.dk’ udvalg af legemad eller på nogle af de mange andre forhandlere af legemad her på Legetøjssiden.

Nyeste artikler
Opret bruger
Nyeste debatsvar
Populært legetøj
Nyeste debatindlæg