Vandlegetøj til stranden: 5 must haves til dit barn om sommeren

Sommeren, og måske ferien til de solrige lande, nærmer sig inden særligt længe. Med det kommer også de obligatoriske strandture for hele familien, men det medfører ofte nogle ret kedelige timer for den helt lille i familien, når far og mor bare ligger sig til at sole sig. Også er det altså ikke særligt sjovt for den lille. Men det kan det dog hurtigt blive med bla. vandlegetøj i forskellige afskygninger. For tages sådan noget med til stranden, så kan barnet lige pludselig boltre sig på stranden i flere timer uden at overveje at ville hjemme igen.

Samtidig er det godt for barnets kreative og motoriske udvikling. Herunder har vi fundet 5 forskellige vandlegetøj, som på hver sin vis både gør turen til stranden rigtig sjov for den lille, men også udfordrer det på forskellige måder.

Swim-fin Hajfinne

Ethvert mindre barn vil jo ikke bare sidde oppe på stranden og kigge på, mens resten af familien springer i bølgen blå. Det vil selvfølgelig med ud i vandet. Men helt naturligt kan langt de fleste babyer ikke holde sig oven vande af sig selv, og her kommer dette stykke legetøj til sin store ret.

For denne Swim-fin Hajfinne er en ægte klassiker, når det kommer til at lære børn at svømme og ikke mindst gøre dem trygge ved vandet og holde dem oven vande – hvilket jo altid er vigtigt ved stranden. Disse Swim-fin hajfinner, som fås i flere flotte farver, er ligesom navnet antyder formet som en hajfinne, og skal sidde bagpå ryggen, således at barnet ikke kan komme under vand med hovedet.

Den anderledes udformning som en hajfinne gør netop denne svømme-hjælper rigtig sjov for barnet, og medhjælper at det rent faktisk gider svømme rundt med den. Børnene syntes faktisk den er fantastisk morsom at have på, og kommer jo næsten til at føle sig lidt som en svømmende haj. Dertil betyder udformningen også at barnets ansigt aldrig kommer under vand, hvilket sikrer en behagelig oplevelse for barnet i de mulige store bølger ved stranden.

Hajfinnen skal ses som et sjovt (men stadig rigtig godt) alternativ til f.eks. armvinger og svømmebælte, og giver faktisk en noget bedre og mere naturlig svømme-position i vandet i forhold til de førnævnte redskaber

Quut Large vandkande

En tur til stranden går ikke uden den obligatoriske vandkande. Sådan er det bare. Det er barnets nummer et stykke vandlegetøj, og kan i sig selv holde barnet beskæftiget i vandkanten i flere timer.

Men denne Quut vandkande er ikke ligesom en helt naturlig vandkande. Både formen, men også funktionaliteten, skiller sig positivt ud i forhold til den almindelige røde vandkage, som alle børn nu om dage har.

For vandkanden har nemlig to åbninger, som hælder vand ud på hver sin måde. I den ene ende kan den regne blødt regnvejr og i den anden ende med en større, samlet stråle. Dette gør mulighederne for leg for den lille ekstra store. F.eks. kan enden med det bløde regnvejr bruges til at hælde lidt vand udover de ”kedelige” forældre der bare ligger, mens den store stråle kan bruges til at bygge det obligatoriske store sandslot.

Quut Large vandkande fylder dertil ikke det store, hvorfor den nemt kan pakkes ned i en kuffert og tages med på en solrig ferie sydpå. Også kan den selvfølgelig også bare bruges derhjemme til praktiske ting, som f.eks. at vende potteplanterne.

Quut Scoppi skovl

En skovl og vandkande hører sammen ligesom bamse og kylling fra TV gør. Sådan en skovl er derfor nærmest et must til enhver tur til stranden til den lille.

Med den her anderledes skovl kan dit barn grave ned på den anden side af verden til Kina. Og det tager ikke desto mindre ret lang tid, også er resten af familien jo sikret en hel del til at sole sig mens den lille er beskæftiget.

Det unikke ved skovlen fra Quut er nemlig dens dobbelt greb for oven og længere nede på skaftet, som gør den rigtig let og naturlig at grave med, og ikke mindst behagelig.

Dertil er den ekstra stor i forhold til mange mindre strand skovle, så der kan bygges endnu flere og større sandslotte, laves en masse store irriterende huller og ikke mindst kastes med en masse sand. Bedre blive det bare ikke for den lille.

Som en ekstra feature, så sidder sidder på skaftet en sigte, som er mulig at hænge fast på skovlen, således barnet ikke bare lige pludselig kommer op til forældrene, og ikke rigtigt kan finde den igen. Mere børnesikret bliver det bare ikke.

Moluk Plui regnsky

Skal barnet skille sig lidt positivt ud på stranden, og hurtigt erhverve sig en masse misundelige venner fra resten af stranden, så er denne Moluk Plui regnsky et nærmest must have til strandturen for den lille.

Med denne kan barnet sætte sig i vandkanten, putte regnskyen under vand for at fylde den op og umiddelbart derefter se hvordan regnskyen regner en masse vand. Og hvis så barnet holder fingeren over et lille hul foroven, så stopper regnen igen. Umiddelbart kan det godt lyde ret simpel, men det får virkelig et barns øjne til at spærre op. Dét er ret sejt.

Denne regnsky er derfor både et sjovt, men også rigtig lærerigt, alternativ til de obligatoriske skovle, spande og andet normalt vandlegetøj.

Dertil kan Moluk Plui regnskyen nemt deles op i to, så den kan rengøres og tørres og derefter evt. komme i opgavemaskinen.

Quut sandslottebygger

Man tager aldrig hjem fra stranden uden at have bygget mindst ét sandslot. Det ved ethvert barn også, og derfor er et decideret sandslottebygger-sæt et rent must.

I dette sandslotte sæt fra Quut får barnet tre forme i tre forskellige farver til at bygge det perfekte sandslot med. Og endda i tre størrelser, således sandslottet virkelig kan blive stort.

Barnet fylder (selvfølgelig) de tre forme med (vådt) sand fra strandens vandkant, også kan det store sandslot for alvor bygges. Og som alle er klar over, så smadrer børn ofte sandslottene før de bliver helt færdige, så her er der i hvert fald sikret flere timers sjov underholdning i vandkanten.

Ligepræcis dette sæt fra Quut vandt faktisk prisen ”Reddot Award” i 2014 for årets bedste vandlegetøj til børn.

Vandlegetøj fremmer (i høj grad) barnets udvikling og kreativitet

En af de vigtigste grunde til at tage vandlegetøj med på stranden til barnet, er ikke mindst barnets udvikling når det gælder motorik og kreativitet. Stranden er det perfekte sted for et mindre barn at udfolde sin kreativitet. Her kan det bygge alt fra sandslotte, huller, skrive bogstaver i sandet og hvad barnet ellers ikke lige finder på. Det er kun fantasien der sætter grænsen, og den blive netop udviklet der i strandkanten, fordi mulighederne er så mange – med forskelligt vandlegetøj vel at mærke.

Dertil får barnet også mulighed for at boltre sig på helt andre underflader ved stranden end derhjemme. Sandet er noget helt andet end det hårde gulv man ofte har derhjemme, hvilket udfordrer og forbedrer barnets motorik.

Også kommer barnet ved stranden jo også i berøring med vand på et tidligt stadie, som kan blive en stor fordel på længere sigt i barnets udvikling – specielt herhjemme, hvor vi nærmest er omringet af vand.

Nyeste artikler
Opret bruger
Nyeste debatsvar
Populært legetøj
Nyeste debatindlæg